sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tontonton mokkakakku / -palat

Blogin alkuaikoina lisäsin tänne munattoman ja maidottoman mokkakakun ohjeen, josta on nyt jalostunut myös viljaton versio! Olin ennakkoluuloinen yritelmää kohtaan, mutta oikeasti kakusta tuli syötävä ja herkullinen. Epäilin kakun koostumuksen kärsivän jauhokokeiluistani, mutta pohjasta tulikin sopivan kiinteä. Vaikka tein taas mokkakakun piirakkavuokaan, pohja pysyi niin hyvin koossa, että sen voisi tehdä pellillekin ja leikata mokkapaloiksi.

Kuvasta tuli hieman hassu, sillä kakku ehti hävitä parempiin suihin ennen kuin muistin tai ehdin ottaa oikeaa kuvaa. :)


Tässäpä siis päivitetty munaton, maidoton, viljaton mokkakakku:

  • 2 dl riisijauhoja
  • 1,25 dl perunajauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vettä
  • 75 g margariinia
Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariinisula ja vesi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20 - 25 minuuttia.

  • 50 g margariinia
  • 2 rkl kahvia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Sulata margariini ja lisää muut ainekset joukkoon. Anna kiehahtaa. Jäähdytä kuorrute kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen. Kun kuorrute on paksuuntunut hieman, levitä se kakun päälle. Lisää nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)